Rruga e Arbrit, shirat dëmtojnë rrugën në Gjoricë

Pas përfundimit të Urës së Fshatit, e vetmja vepër e rëndësishmë në ndërtim mbetet Tuneli i Murrizit

Vështirësitë e dala nuk pengojnë planet e kompanisë për të hapur rrugën për qarkullim sipas afateve të premtuara

Shirat e janarit kanë sjellë probleme për rrugën e Arbrit. Në Gjoricë, afër urës së re mbi Drin, ujërat e Zallit të Okshtunit kanë çarë një pjesë të shtratit të rrugës, duke vënë në rrezik shembjen e saj.…

Lexo më shumë

Të anulohet marrëveshja me kompaninë amerikane Bechtel

Përpara se të nisin protestat e ardhshme, Shoqata për Mbrojtjen e Pellgut të Drinit të Zi, ka nisur një peticion në drejtim të Presidentit të Republikës, Kryeministrit të Shqipërisë, Kryetarit të Parlamentit Shqiptar, Ministrit të Energjisë dhe Infrastrukturës, Ambasadores së SHBA në Tiranë dhe kompanisë amerikane “Bechtel”, ku kërkojnë ndalimin e planeve për ndërtimin e HEC të Skavicës.

Nga Bujar Karoshi

Pa gjumë rrinë banorët e fushës së Shkodrës kur shiu përmbyt tokat e tyre, por pa gjumë rrinë edhe banorët e fushës së Dibrës, të cilët kërcënohen vazhdimisht me përmbytjen e tokave të tyre nga HEC i Skavicës.…

Lexo më shumë

publikohet letra / KE tërhiqet nga mbështetja për Skavicën

Në fillim të janarit 2021, Komisioni Europian ka njoftuar se do të anulojë asistencën teknike për projektin e hidrocentralit të Skavicës, pasi qeveria shqiptare ka vendosur që ta heqë atë nga lista e prioriteteve prioritare të Planit të Investimeve të Ballkanit Perëndimor të Komisionit Europian.
Revista “Monitor” ka publikuar një letër të Colin Wolfe, drejtori i Kornizës së Investimeve e Ballkanit Perëndimor (WBIF), pjesë e KE-së, i ka dërguar Znj.…

Lexo më shumë

A do të kërkojë ndonjëherë Ministria e Punëve të Jashtme një shesh dhe një monument për Skënderbeun në Athinë?!

 

A do të japë shteti grek një shesh për t’i ngritur një monument Gjergj Kastriotit-Skënderbeut?

Po japim dhjetëra hektarë tokë për varrosjen e eshtrave të ushtarëve grekë, por pse të mos jepen disa dhjetëra metro katrorë tokë për një monument të Skënderbeut, “Pionier i mbrojtjes së krishterimit” në Athinë?

Pyetje për ATJE dhe KËTU: shtetit shqiptar me institucione të plota dhe tubimeve shqiptare, të vegjël e të mëdhenj, në Athinë dhe më gjerë.:…

Lexo më shumë

Të dy Dibrat bashkë për mbrojtjen e Luginës së Drinit

 

“Dibranë, të kësaj e asaj ane të kufirit, dibranë që jeta u shpërndau sa në rrethinat e Tiranës dhe të Durrësit, aq edhe në emigracion ngujuar në të pesë kontinentet… thoni JO SKAVICËS, jo MBYTJES SË DIBRËS…
Është një ftesë që vjen nga Dibra e Madhe, plaga që nuk shuhet kurrë derisa ata një ditë të bashkohen…

Bashkim Mashkulli, drejtues i pushtetit lokal në Komunën e Dibrës së Madhe më shkruan:
Përshëndetje Abdurahim !…

Lexo më shumë

Të ndalet gjuetia me dinamit në Drinin e Zi

“Dinamit Ndal! Unë jam Drini i Zi” është projekti më i ri i organizatës “North Green Association”, mbështetur nga “Lëviz Albania” një projekt i financuar nga Agjencia Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim (SDC).

Gjuetia me dinamit e peshkut në Drinin e Zi ka qenë një problem gjatë viteve të fundit. Sidomos gjatë verës, kur Drini shfrytëzohet edhe për veprimtari të tjera, plazh dhe rafting, gjuetia me dinamit është një problem jo vetëm për mbrojtjen e iktiofaunës dhe faunës në luginën e lumit Drin i Zi, por edhe një rrezik për jetën e qytetarëve.…

Lexo më shumë

Për truallin e të parëve, vendin që na burrëroi

Dua të flas për Gurrën e Kovashicës, që bashkë me kujtimet, aty është ndërtuar edhe një biznes i mrekullueshëm, si Trofta e Kovashicës, me një kontribut të madh dhe të fuqishëm të djalit të këtij vendi, Sokol Shtrezi.
Pas magjisë me gurrën e Kovashicës, Sokoli ka ngritur një biznes tashmë në kryeqytetin e vendit, “Fish line”, një restorant peshku, që brenda ka edhe pak Kovashicë, pak Dibër në zemër të Tiranës, për vendas dhe të huaj.…

Lexo më shumë

Menduh Jegeni zgjidhet kryetar i shoqatës “Oda Dibrane” – Shkup

“Oda Dibrane” në Shkup vlerëson punën e ish-kryetarit, Ismail Krifcës, i cili u nda nga jeta pak muaj më parë

Shoqata “Bashkësia Dibrane” i ka dërguar një mesazh urimi shoqatës “Oda Dibrane” në Shkup, me rastin e zgjedhjeve të reja në këtë shoqatë dhe i fton drejtuesit e ri të bashkëpunojnë në aktivitete historiko-shkencore, kulturore, artistike dhe jubilare.

Shoqata “Bashkësia Dibrane” i ka dërguar një mesazh urimi shoqatës “Oda Dibrane” në Shkup, me rastin e zgjedhjeve të reja në këtë shoqatë.…

Lexo më shumë

Biznesmenët katërgrykas të Dibrës dhe mundësitë për zhvillimin e zonës

Megjithëse nga kjo zonë, mbas vitit 1991, janë larguar mbi gjysma e banorëve të saj për jetë më të mirë, përsëri duhet theksuar se pas tyre kanë lënë resurse të mëdha për të jetuar, të cilat presin zhvillim, si në turizëm malorë, në mbarështim të blegtorisë, sidomos të dhisë, por dhe të frutikulturës të përshtatshëm për këtë zonë, si arra, lajthia për të cilat ka dhe shumë kërkesa në treg.

Lexo më shumë

A ka shkëmb graniti në sheshin “Skënderbej”?

 

Nuk vura re në shesh blloqe graniti nga Mali i Korabit… Mungonin përfaqësuesit e blloqeve të mermerit nga Korabi, me tregues fiziko – mekanik cilësorë e me larmi ngjyrash. Janë nga më të mirët e vendit tonë e më gjërë, sidomos ato të vendburimit të varrosur të Përroit të Veleshicës…  Nuk shikuam në shesh as ndonjë bllok magmatik të llojit bazik, gabrodiabaz nga Mali i Sorokolit… As nga Lura, e cila është mjaftë e pasur me lloje të shumta shkëmbinjësh, sidomos me ultrabazikë nga më cilësorët si dhe, zonën e Selishtës, zonën e Reçit, zonën e Gramës, Grykën e Lumit të Setës, Malin e Kërçinit dhe, vendosjen e një kristali të madh Gjipsi të lloit Selenit nga Vendburimi Radika, i njohur në të gjithë Evropën, i cili ndodhet në afërsi të qytetit të Dibrës, në Maqedoninë e Veriut.…

Lexo më shumë
1 2 3