Braktisja e Dibrës nuk duhet të ndodhë

Nga Bujar Karoshi

Është koha që banorët të bëhen bashkë jo vetëm për ta kundërshtuar, por edhe për të kërkuar më shumë investime në të gjitha fushat e ekonomisë, në mënyrë që edhe nëse vendoset të ndërtohet, banorët nuk duhet të shpërngulen. Ata duhet ta ringrenë jetën e tyre rreth asaj toke dhe në ato troje. Është koha të maksimalizojmë kërkesat dhe interesat tona, me qëllim që shpërngulja të mos ndodhë, për asnjë çmim.

Lexo më shumë

Prezantohet nisma “Rruga Lidhja e Prizrenit”,

Rruga e Rinisë” shpejt do të tretet në fundin e ujërave të ujëmbledhësit të HC-Skavica, ndaj ne po kërkojmë ta ringjallim atë, si një rrugë të standardeve bashkëkohore, përmes projekt-idesë “Rruga Lidhja e Prizrenit.

“Rruga e Arbërit tashmë është realitet me dalje në Luginën e Drinit të Zi. Gjithashtu, Rruga e Kombit është një realitet tjetër në veri të Luginës së Drinit të Zi, ku bashkohen dy Drinat.

Lexo më shumë

Qeveria ecën përpara me projektin e Skavicës, firmos me ‘Bechtel’ fazën e parë të ndërtimit

Balluku: “Faza e parë përfshin kryesisht të gjithë punën përgatitore për sa i përket të gjitha studimeve që do të bëhen, duke nisur nga studimi ambiental, ai gjeologjik, ai teknik, social që është shumë i rëndësishëm dhe deri në përfundimin e kësaj faze, duke kaluar pastaj në fazën e dytë”.

Qeveria shqiptare ka nisur fazën e parë për ndërtimin e hidrocentralit të Skavicës, “një projekt me rëndësi të veçantë në sektorin elektro-energjetik shqiptar”, siç e konsideron ajo.…

Lexo më shumë

“Vera në Dibër”, veprimtari që synojnë të mbajnë gjallë dashurinë për vendin

Pas një viti të mbyllur tërësisht për dibranët jashtë Dibrës së Madhe, ky vit pritet të ketë një rikthim të tyre në vendlindje, pas lehtësimit të masave anti-covid.
Me këtë rast, Shoqata Atdhetare “Dibra” në New York, në bashkëpunim me Komunën Dibër e Madhe dhe Klubin Bjeshktar & Çiklist “Dibra”, kanë hartuar një kalendar veprimtarishë të përbashkëta gjatë sezonit veror 2021.…

Lexo më shumë