ATA SOT JANË PËRSËRI BASHKË…Elegji Abdurahim Ashiku
Ata, Resmia dhe Hajriu,
sot janë përsëri bashkë…
Resmie Hoxha (Kaba)
Hajri Hoxha, Hoxhvogli…
Në tjetër botë,
Në tjetër jetë…
Larg djemve,
Ndriçimit e Maksit
Larg vajzës,
Anetës tej oqeanit
Nipërve, mbesave…
Miqve, shokëve,
Bashkëluftëtarëve…
Sot, në orën tre pasdite,
10 Shtator 2021
Resmie Hoxha ikën,
mes dhimbjesh…
mes lotësh,
mbledhur e derdhur
në grushtin njerëzor…
Thonë se:
Kur njeriu ikën,
pa djegë,
kur atë e përcjellin
fëmijët, nipërit, mbesat…
Shkon i lumtur…
Kështu iku
Hajri Hoxha (Hoxhvogli),
Një vit më parë…
Kështu iku sot,
Resmie Hoxha (Kaba)…
Takoje Hajriun
Dhe i thuaj:
Ju duam shumë…
Lamtumirë…

Një fotografi,
nga arkivi familjar…
Të dy bashkë
me mall e dashuri,
po ua përcjell,
miqve, shokëve,
bashkëluftëtarëve,
atyre që u deshën
DHE JU DUAN…
Mali i Robit, 10 shtator 2021