ATA SOT JANË PËRSËRI BASHKË…


Elegji Abdurahim Ashiku
Ata, Resmia dhe Hajriu,
sot janë përsëri bashkë…
Resmie Hoxha (Kaba)
Hajri Hoxha, Hoxhvogli…
Në tjetër botë,
Në tjetër jetë…
Larg djemve,
Ndriçimit e Maksit
Larg vajzës,
Anetës tej oqeanit
Nipërve, mbesave…
Miqve, shokëve,
Bashkëluftëtarëve…
Sot, në orën tre pasdite,
10 Shtator 2021
Resmie Hoxha ikën,
mes dhimbjesh…
mes lotësh,
mbledhur e derdhur
në grushtin njerëzor…
Thonë se:
Kur njeriu ikën,
pa djegë,
kur atë e përcjellin
fëmijët, nipërit, mbesat…
Shkon i lumtur…
Kështu iku
Hajri Hoxha (Hoxhvogli),
Një vit më parë…
Kështu iku sot,
Resmie Hoxha (Kaba)…
Takoje Hajriun
Dhe i thuaj:
Ju duam shumë…
Lamtumirë…

Një fotografi,
nga arkivi familjar…
Të dy bashkë
me mall e dashuri,
po ua përcjell,
miqve, shokëve,
bashkëluftëtarëve,
atyre që u deshën
DHE JU DUAN…
Mali i Robit, 10 shtator 2021

Lexo më shumë
1 2 3