Në këtë numër do të lexoni:

SPECIALE / MIRATOHET NDARJA E RE ADMINISTRATIVE-TERRITORIALE

Qarku i Dibrës me 4 bashki: Dibër, Bulqizë, Mat dhe Klos

Në prag të votimit në parlament dhe pas tij, vazhdojnë pakënaqësitë ndaj ndarje së re: Nuk janë marrë parasysh sugjerimet gjatë konsultimeve publike! Në momentin e fundit Klosi miratohet si bashki më vete. Cilat janë avantazhet e ndarjes së re dhe çfarë mendojnë kundërshtarët? Kryeministri Rama: Një hap i madh drejt një atdheu modern

Një kronikë speciale se si rrodhën ngjarjet. Intervista dhe opinione të posaçme nga deputeti Sherefedin Shehu, kryetari i Shoqatës së Komunave Agron Haxhimali, kryetari i komunës Maqellarë Bardhyl Agolli si dhe opinione nga Besnik Alku, Flamur Bala dhe Kasem Muça.

REPORTAZH

- Me ëndrrën amerikane për fëmijët e Radomirës - Nga Bujar Karoshi

INTERVISTË

- Profesioni i gazetarit – një mundësi për të njohur njerëzit

- Nga Sashenka Ndreka

BLOGER

- Behar Mera fton miqtë të firmosin për rrugën e Arbrit!

- Ç’kemi asaj Dibre - Nga Bujar Karoshi

- Ditari i një vajze: Për një burrë!

VENDLINDJE

- Peladhia, një emër që vjen nga legjenda - nga Destan Rama

SPORT

- Gjetan Keta: Titullin tjetër do ta fitoj në Shqipëri!

- Ferit Keta, kampion i Gjermanisë në Kik & Taj Boks

KULTURE & BOTIME

- Dibra të bëjë më tepër për artin e kulturën e saj - Nga PETRIT FETAHU

- Gruaja dibrane në veprën e Haki Stërmillit - Nga Mentor Hoxha

- Një libër më i mirë se qindra armë! - Nga Shpwtim Cami

- Një libër me shumë vlerë për turizmin shqiptar - Nga Xhafer Martini

- Të dëshmosh të vërtetat e sojit fisnik të poetëve - Nga Mevlud Buci

REQUIEM

- Tani do të jemi edhe pa Naimin - Nga Xhafer Martini

- Naim Plaku la gëzimin dhe dhimbjen - Nga Fejzulla Gjabri

ARSIM

- Haki Sharofi dhe Raif Kadiu, kontributi i tyre për shkollën shqipe

- Nga Ahmet Çaushi

- Takim vëllazëror, si 60 vjet më parë kur ishin fëmijë - Nga Ali Hoxha

HISTORI

- 570 vjetori i Betejës së Torviollit - Nga Hysen Repa

HOMAZH

- Infermierja Rahime Elezi - shembull për të gjithë

- Më shumë se 500 dibran i dhanë lamtumirën e fundit

birit të tyre Blerim Miftari

- Do na mungojë Fisniku me fisnikërinë e tij!

Gazetën mund ta gjeni në pikat kryesore të shitjes në Tiranë, Durrës, Fushë Krujë, Elbasan, Shkodër, Burrel, Klos, Bulqizë, Peshkopi dhe Dibër të Madhe, ose mund ta lexoni në faqen e internetit:http://www.rrugaearberit.com/. Për abonime, reklama ose sugjerime mund të na shkruani ne email: rrugaearberit@gmail.com

Gjithashtu, ju njoftojme se peticioni per rrugen e Arbrit vazhdon, keshtu qe te gjithe ata qe nuk e kane nenshkruar, mund ta bejne me vullnetin e tyre te lire ne linkun e meposhtem
http://www.change.org/en-GB/petitions/complete-the-construction-of-the-arbëri-road-ndërtoni-sa-më-shpejt-dhe-me-standarde-rrugën-e-arbërit


Arkivi i gazetës është pa pagesë në faqen rrugaearberit.com.

Pajtimet në gazetë mund t’i bëni në çdo kohë duke komunikuar në adresat e redaksisë. Një pajtim vjetor kushton 600 lekë.

Për kontribute për gazetën mund të kontaktoni redaksinë ose mund t’i bëni ato përmes numrit të llogarisë më poshtë:

Nr. llog. në lekë: 4700036640

IBAN: AL90202112190000004700036640

Redaksia e gazetës falënderon lexuesit dhe bashkëpunëtoret e saj për mesazhet dhe shkrimet e sjella për botim.Njoftojmë zotërinjtë: Sejdi M.Gashi, H.Shehu, L.Bica, R.Gjini, A.Keta, F.Xhani, S.Mëziu, H.Përnezha, M.Buci, J.Selmani, D.Tërshalla,se shkrimet e tyre janë në redaksi dhe do të shqyrtohen për botim në numrat e ardhshëm.Kujtojmë bashkëpunëtorët, të cilët duan që shkrimet e tyre të botohen patjetër në numrin e radhës, të konfirmojnë më parë sjelljen e materialit në numrat e telefonit të redaksisë ose emailin e gazetës.

Shkrimet priten në redaksi deri më datë 20 të muajit.

Gjithashtu, ju kujtojmë bashkëpunëtorëve se shkrimet deri në dy faqe daktilografi ke kanë përparësi botimi.

JU LUTEMI, SHKRIMET QË VIJNË PËRMES EMAIL-it, TË KENË PATJETËR ZANOREN “ë”.

Ju falënderojmë që jeni pjesë e gazetës!

Çdo shkrim apo foto e botuar i nënshtrohet ligjit për respektimin e të drejtave të autorit. Ndalohet riprodhimi, fotokopjimi, shpërndarja apo ribotimi pa lejen e autorit të shkrimit apo redaksisë. Opinionet dhe komentet e botuara nuk shprehin domosdoshmërisht qëndrimin e redaksisë

Adresa e gazetës: Rr. “Zenel Baboçi”, Pall. “Ferar”, Tiranë

Tel. +355 4 22 33 283 / +355 69 20 68 603 /

E-mail: rrugaearberit@gmail.com

Shkarko formularin, plotesoje dhe kopjen me firmat origjinale nise me poste.
Pas shkarkimit ne formatin PDF nga interneti, peticionin duhet ta printoni dhe duhet ta nënshkruani ju ose miqtë tuaj.
Pas plotësimit, peticionin mund ta postoni me postë në adresën:
Gazeta “Rruga e Arbërit”, Rr. “Zenel Baboci”, Pall. “Ferar”, Tirana- Albania.
Ata që banojnë në Tiranë mund ta sjellin dorazi pranë redaksisë së gazetës “Rruga e Arbërit”, çdo ditë nga e hëna deri të shtunën nga ora 9:00 deri 14:00.
Ata që e kanë firmosur peticionin ONLINE në www.change.org, NUK DUHET ta nënshkruajnë atë në letër!
Për komente ose pyetje shkruani në email:
<gezim.alpion@hotmail.co.uk> ose <rrugaearberit@gmail.com>

Tel: 069 20 68 603 / 067 30 73 265 / 068 65 08 441

Së bashku do ia arrijmë qëllimit.

 

NDIQ HAPAT E MËPOSHTËME PËR TË FIRMOSUR ONLINE:

1 - KLIKO NË IMAZHIN MË POSHTË:

2- Lart, djathtas shfaqen kuadratet bosh.
Shkruaj Emrin, Mbiemrin, Adresën e emailit dhe Qyetitn tuaj. Pastaj klikon “Sign”.

Pas kësaj, ju do të merrni një mesazh falënderimi dhe konfirmimi që emri juaj u rregjistrua.

Na gjeni gjithashtu ne:

Facebook<facebook.com/gezim.alpion> ose<facebook.com/rruga.arberit>

Botimet M&B - Libra te Rinj

Kristo Frashëri

Etnogjeneza e shqiptarëve
Vështrim historik

Botimet M&B
ISBN 978-9928-172-11-2
Formati: 160 x 235 mm
Nr. i faqeve: 272
Çmimi: 1300 lekë

Monografia trajton që në hyrje problemin e metodikës dhe metodologjisë që kanë ndjekur deri sot dijetarët e ndryshëm dhe, pasi vihen në dukje dobësitë e disave prej tyre, sugjerohen kritere më shkencore në trajtimin e albanologjisë dhe të ilirologjisë. Pastaj kalohet në trajtimin e mirëfilltë të të dy problemeve.
Bëhen përpjekje për të hedhur ndopak dritë mbi popullatat e stërlashta që kanë banuar në kohët parahistorike, në trojet e sotme shqiptare dhe të gjurmëve që ato kanë lënë në formimin e etnosit shqiptar dhe të gjuhës shqipe. Flitet për popullatat paraindoeuropiane që banonin në këto vise. Trajtohet e ashtuquajtura çështje pellazgjike.
Kalohet në problemin e gjenezës së ilirëve. Përfundohet me etnogjenezën e shqiptarëve. Monografia mbyllet me shfaqjen në vitin 1043 në fushën e dokumentacionit historik të emrave Arbër dhe Albani si apelativa krahinorë dhe shndërrimin e tyre më vonë në emërtime kombëtare.
Autori deklaron se në këtë trajtesë është mbështetur në kronologjinë historike që disa dijetarë mendojnë se i përshtatet parahistorisë së Europës Juglindore: grupet njerëzore që banonin në Europën Juglindore në Paleolitin e vonë quhen në mënyrë konvencionale popullata të Cro- Magnon-it. Popullatat që këtu banonin gjatë Neolitit të hershëm dhe të mesëm (7000–4000 p.e.r.) quhen popullata paleoballkanike. Ato të Neolitit të vonë, që nga fillimi i mijëvjeçarit të katërt deri në mesin e mijëvjeçarit të tretë p.e.r. (4000–2500 p.e.s), popullata të grupit etnikogjuhësor alarodik ose mesdhetare. Ato të epokës eneolitike (2500–2000 p.e.r.), popullata protoindoevropiane, ku bënin pjesë edhe pellazgët. Për banorët e epokës së bronzit (e cila mbulon mijëvjeçarin e dytë p.e.r.), nënkuptohet se është fjala për popullatat indoeuropiane – grekët, trakët, protoilirët, dorët, ilirët...

Need a Website? Go Daddy has everything you need to get on the web!

 

Solutions for your online business:

http://x.co/devadesign