Rruga e Arbrit, nuk ka transparencë për afatet dhe standardet e ndërtimit

Ministrja e Infrastrukturës: Në tunelin e madh kemi një ecuri hapje 3100 metra, të cilat janë të gjitha të armatuara, pra, kemi edhe 700 metra final që do të dorëzohet vepra. Te tuneli i emergjencave, deri më sot (22 korrik), janë hapur 3600 metra, pra, ka dhe 200 metra për t’u përfunduar.

Nga BUJAR KAROSHI

Kur kryeministri Edi Rama prezantonte programin e qeverisë së tij në Parlament më 11 shtator 2013, duke folur për infrastrukturën,  tha se “do ta nisim nga Rruga e Arbrit si prioritet…” Ky ishte premtimi më serioz pas zgjedhjeve, ndërsa gjatë fushatës elektorale u kishte thënë dibranëve se “Rruga e Arbrit është një projekt kombëtar, është një projekt shumë i rëndësishëm, jo vetëm për ju,  por është shumë i rëndësishëm për Shqipërinë.…

Lexo më shumë

KALENDAR / RRUGA E ARBËRIT PËRMES PREMTIMEVE

15 qershor 2018, kryeministri Edi Rama në FB: “Çdo dibran që më ka telendisur në FB me sharje e tallje për Rrugën e Arbrit, i ka hallall të gjitha, po erdhi të dielën në Peshkopi e në Klos për fillimin e punimeve të pritura 100 vjet. Fjalët mbrapsht kush nuk çon të paktën një buzëqeshje në FB në pamundësi për të ardhur”.…

Lexo më shumë

Prof. Bashkim Lleshi: ja ku kërkoheJ rishikim i projektit

Tuneli i Qafë Buallit
Tuneli i Qafës së Buallit është vendosur në pozicionin më të keq të mundshëm, aty ku kalon prishja e madhe tektonike nga lugina e Planit të Bardhë në Qaf Buall dhe vazhdon në luginën e Vajkalit deri në Fushë Bulqizë… Në kushtet e krijuara për të hapur 400 ml. tunel aty ku kanë filluar përgatitjet, shpenzimet do të shkojnë sa për të hapur 850ml.,…

Lexo më shumë

Balluku: Kontratës së Rrugës së Arbrit nuk i është shtuar asnjë qindarkë nga buxheti i shtetit

Më 2 gusht 2022, gjatë prezantimit të Korridorit Adriatiko-Jonian, Milot-Fier, Ministrja Belinda Balluku u ndal edhe të problematikat e shfaqura në Rrugën e Arbrit.

“Do të ndalem një moment, pa dashur të marr kohë nga ky projekt i rëndësishëm, për të cilin nisim sot garën ndërkombëtare nga Korridori blu, do të ndalem vetëm një moment te rruga e Arbërit, e cila në nëntor të vitit të kaluar u bë e aksesueshme në një pjesë të saj, por sigurisht mbeten disa pjesë shumë të rëndësishme për t’u dorëzuar, siç është pjesa e tunelit të Murizit, një tunel ky i cili na ka vendosur përpara një vështirësie shumë të madhe për sa i përket gjeologjisë dhe na është dashur që rishikohej i gjithë projekti  dhe të lëvizej hyrja veriore me disa metra, me 120 metra duke e bërë kështu që të shtyhet dhe afati kontraktual i kësaj pjese të veprës së rrugës së Arbrit, duke i dhënë dhe 17 muaj kohë deri në përfundim.…

Lexo më shumë

Balluku: Tuneli i Murrizit është në 700 metrat e fundit

Rruga e Arbrit “është një projekt i cili është i kyçur në një kontratë me çelësa në dorë, nuk ka asnjë shtesë fondesh, nuk ka pasur asnjëherë gjatë këtyre viteve shtesa fondesh. Është detyrimi i koncensionarit që në këto 13 vite që kontrata do të zgjasë nga ndërtimi dhe deri tek mirëmbajtja, të qëndrojë në të njëjtat fonde financiare të cilat janë vendosur nga fillimi”.

Lexo më shumë

Letër falënderimi Ambasadores Yuri Kim: Ndaleni “Bechtel” të ndërtojë Skavicën!

Gjatë muajve të fundit ka një rritje të veprimtarive të aktivistëve kundër planeve për ndërtimin e HEC të Skavicës. Ndërsa në kantier vazhdonte puna për studimet gjeologjike, ditët e fundit është folur për një tërheqje të makinerive nga kantieri.
Lidhur me këto lajme, Nazmi Drizi, kryetar i Shoqatës për Mbrojtjen e Pellgut të Drinit të Zi, më 18 gusht 2022, i ka nisur një letër ambasadores së SHBA në Tiranë, znj.…

Lexo më shumë

Ka shpresë për Lurën!

Prej shumë vitesh janë bërë tentativa e ndërmarrë nisma (ndonjëherë edhe serioze) për ta ringjallur Lurën. Ndoshta për të dhënë një mesazh se pas çdo shkatërrimi, nëse do, mendja dhe vepra njerëzore mund të bëjë mirë me natyrën, mund të ndihmojë në ringjalljen e sajë.

Me rëndësi jetike është që investimet në pyllëzime të bëhen prioritet në nivel kombëtar, për ta ringjallur dhe njëherë natyrën.

Lexo më shumë

Pse duhet të krijohet Bashkia e Kalabardhës?

 Nje propozim – 2 qendrime

Shoqata Atdhetare Kulturore Artistike “Hazis Lila” i ka dërguar një shkresë Kuvendit të Shqipërisë ku i kërkon, që në kuadrin e rishikimit të reformës territoriale, të marrë parasysh edhe krijimin e një bashkie të re në Qarkun e Dibrës, të cilën ata e quajnë “Bashkia e Kalabardhës”.
Sipas kryetarit të kësaj shoqate, z. Kadri Dauti, kjo bashki duhet të krijohet nga njësitë administrative Ostern, Trebisht dhe Steblevë.

Lexo më shumë

Bilanc i qeverisjes vendore: Arritjet dhe sfidat e 4 bashkive që qarkut të Dibrës

Bashkia Klos kërkon:

 • Rikualifikimin Urban të qytetit
 • Rikonstruksionin e shkollës së mesme në Suç
 • Ndërtimin e ujësjellësit rajonal dhe Nj.A. Xibër
  Ndërtimin e urës mbi lumin Mat
 • Qendra sportive, kënd lojrash dhe qendër sociale

Bashkia Mat kërkon:

 • Rrugën e re Mat – Mirditë
 • Rivitalizimin e sheshit “A.Zogu”
 • Ndërtimin e linjës së furnizimit me ujë të Burrelit
 • Rikonstruksionin e unazës së madhe
 • Rehabilitimin e kanaleve të ujërave të zeza të qytetit

Bashkia Bulqizë kërkon:

 • Rikonstruksionin e spitalit të Bulqizës
 • Asfaltimin e rrugës së Martaneshit
  Ndërtimin e një landfilli
 • Ndërtimin e dy shkollave të reja
 • Ndërhyrje në përmirësimin e rrjetit të furnizimit me energji elektrike

Bashkia Dibër kërkon:

 • Ndërtimin e rrugës Herbel-Peshkopi
 • Ndërtimin e rrugës Arras-Lurë
 • Finalizimin e landfillit rajonal
 • Ndërtimin e banesave sociale
 • Ndërtimin e kanalit vaditës në Maqellarë.
Lexo më shumë

Petrit Bajra, mësuesi i Dibrës së Madhe

Nga Osman Xhili

Familja e tij mendohet të ketë ardhur nga Macukulli i Matit, për tu vendosur në rrethinat e qytetit të Dibrës së Madhe. Ky qytet, në atë kohë ishte një qendër e rëndësishme diturie, zejtarie dhe me toka mjaft pjellore në rrethinat e tij. Të gjitha këto ishin arësye të mjafta, për të marrë vendimin e stacionimit të familjes Bajra në këto troje.…

Lexo më shumë
1 2 3 75