Skavica nuk është çështje e një partie

Pamje nga Muhurri

Çështja e Skavicës, më së pari, është çështje e atyre banorëve që dielli i mëngjesit i gjen në arë, duke punuar për të ndërtuar jetën e tyre në ato vende, pa u shkuar kurrë mendja për ta braktisur, siç kemi bërë shumë prej nesh.

Nga BUJAR KAROSHI

Çështja e HEC të Skavicës në fushatën e fundit lokale u kthye në një element thelbësor të fushatës elektorale.…

Lexo më shumë

Kur hidhet baltë mbi të kaluarën, e sotmja dhe e nesërmja gjenden në udhëkryq

Nga Gëzim LOKA

Sot, brezat e rinj dhe të moshuar, fëmijët, gratë dhe burrat e këtij vendi përjetojnë një krizë të madhe, që buron nga plagët e këtij sistemi, që e ka në minimum shkallën e reagimit dhe mbështetjes humane dhe në maksimum etjen e shfrenuar për fitime të atyre që janë në krye të kupolës politike e shtetërore.
Shoqëria shqiptare postkomuniste, për fat të keq, është zhytur në një krizë të thellë morale e politike, e cila vjen gjithnjë duke u thelluar dhe duke zvogëluar përmasat e vlerave të traditës, të punës e respektit njerëzor.…

Lexo më shumë

Shoqëria e klikimeve ose 11 minuta e 42 sekondat e Sodomës

A i keni parë të ashtëquajturat “emisione bamirësie” ku në këmbim të një shtëpie, fatkeqëve të këtij kombi u duhet të ngashërehen në lotë përpara kamerës, të demonstrojnë se si e hanë krodhen e bukës me vaj dhe sheqer; si flenë në të ftohtë, me batanije të leckosura nën çatinë e kasolles që po i zë përfund?!

Për hir të klikimeve, publikut shqiptar i janë servirur prej dekadash sherre familjare për çështje pronash tek “shihemi në gjyq”, “manuale” për rrëmbime, përdhunime dhe vrasje me strategji të detajuara pa kursyer as fëmijët.

Lexo më shumë

Pse mungon një nga “Nandë Malet” e Dibrës në Memorialin e Gjoricës

Injorimi i historisë së një zone, si ajo e Muhurrit, që i ka dhënë kombit heronj dhe personalitete të shquara, si gjeneralët e Skëndërbeut, Nikollë e Dhimitër Berisha e deri te mendimtari e prijësi popullor Dine Hoxha, një nga këshilltarët më të afërt të Mbretit Zog, përbën një akt absurd të realizuesve dhe promovuesve të Memorialit të Gjoricës

Për të qenë të saktë, autorëve të këtij memoriali si dhe autoriteteve lokale të Dibrës që e kanë miratuar dhe promovuar atë, do t’ju mjafonte qoftë edhe referenca nga “Historia e Dibrës” e historianit të mirënjohur, akademik Kristo Frashëri, botuar 10 vjet më parë.

Lexo më shumë

Trishtimi që vjen nga gjuha…

Nga Bashkim Lami

Miqtë e mi, mundohuni të ndiqni shembuj pozitiv në shoqëri dhe mos u futni aty ku nuk dini, se dëmtoni rëndë edhe ato vlera reale tuajat, që ju ka dhënë Zoti!
Pse u trishtova kur lexova në një portal të dibranëve në FB? Portalet që shkruajnë për Dibrën dhe Bulqizën i lexoj me vëmendje. Bëj pëlqime dhe komentoj, por jo në çdo rast.…

Lexo më shumë

Skavica, “ëndrra në sirtar” e qeverisë, është një ëndërr e keqe për banorët e luginës së Drinit dhe Dibrën mbarë

Nga Bujar Karoshi

Deri më tani, si qeveria dhe si Bechtel duket se kanë frikë të përballen me banorët që shpërngulen. Disa prej tyre që kundërshtojnë projektin nuk u lejuan të hynin në kantier. Dhe kur qeveria dhe kompania nuk kanë “durim” të përballen me disa prej tyre, si do ta bëjnë atë me popullin e Dibrës?!

Ministrja Balluku prezantoi në Skavicë para ambasadores së SHBA “ëndërr në sirtar prej shumë dekadash”, të cilën ajo dhe qeveria e saj po e bën realitet.…

Lexo më shumë

Kush e shëmton bulevardin ”Elez Isufi”?!

Peshkopia është qytet verilindor i Shqipërisë, me një klimë të freskët e të ftohtë gjatë dimrit dhe me verë të ngrohtë e ajër të pastër. Ajo ka bulevardin kryesor “Elez Isufi”, si një nga bulevardet më të bukura të Shqipërisë. Bukurinë këtij bulevardi ia japin blinat e mbjellë në të dy anët e tij, që në vitet ’50-të,të cilët në pranverë e verë lëshojnë aromë të këndshme, e freskojnë bulevardin me hijet e tyre.…

Lexo më shumë

FAQE NGA BETEJA INTELEKTUALE PËR “RRUGËN E ARBRIT”

“RRUGA E DIBRËS” – DREJT DIBRËS

Ndërtimi i “Rrugës së Arbrit” do të mbetet në histori si beteja më e madhe intelektuale dibrane. Njerëz me dije të thella historike, ekonomike, sociale i “ranë me grusht”,  “malit që s’bëzan” duke nxjerrë në pah thesaret ndër mijëravjeçarë të një rruge që bëri histori të papërsëritshme. Ka ardhë dita që ata që zgjuan malet me zërin dhe penën e tyre, që bënë kronikën e përditshme të betejës për hapjen e tuneleve dhe trasesë, që e çuan këtë vepër-histori në besimin absolut të njerëzve se ajo tash është e gjallë, e kalueshme, me histori të vjetër e të re…

Si pjesë e kësaj pene, në disa numra, do të përcjell atë që ruaj në arkivin tim ikanak, ndjenjat dhe meditimet, të miat dhe të bashkëluftëtarëve në këtë betejë të lavdishme.

Lexo më shumë

Rruga e Arbrit nuk ka lidhje me votat…

Bujar Karoshi

Po turren “socialistët” e facebook-ut të shajnë dibranët që nuk i dhanë mandatin e tretë PS, për shkak se Edi Rama po ndërton Rrugën e Arbrit.
Merreni më avash! Mos nxitoni të bëni me faj popullin se pse orekset tuaja nuk kanë të sosur. Se, p.sh., nuk e kemi parë të njëjtin zell për sharje, për elbasanllinjtë, korçarët, librazhdasit, pogradecarët etj.,…

Lexo më shumë
1 2 3 7