Kuplon, ‘Vjeshtë e parë” 1991

Nga “Fletë të verdha ’90”

Qenoku e Ravnat, Kallaveret e Kabet, Bordet e Kubeni, Gjarajca e Pasmari… me rreshtat “fyell pushke” të pemëve, një nga krijimet më të bukura t mendjes e dorës punëtore dibrane, përbëjnë “rrethimin ekologjik” më të fortë që mund ti bëhet një qyteti si Peshkopia.

Njerëzit e dinë se sëpata pa bisht nuk pret dot një dru të vetëm e jo më të presë një pyll të tërë pemësh…

TËNDEN E KE APO TË BABAIT
Pemëtaria në Kuplon është në hapat e parë.…

Lexo më shumë

Legjenda

Nga Shaqir Skarra

Zanat e Shumbatit

Poshtë Kroit të Verës, në një luginë që ndan fshatin Shumbat në dy mëhallë, ndodhet një emër vendi që në popull quhet “Hurdha-Togë”, një emër vërtet disi i çuditshëm. Këtu, nga uji i rrjedhshëm që vjen nga poshtë luginës, krijohet një ujëvarë e vogël, ku lahen fëmijët gjatë verës.
Gojëdhëna ka ardhur deri në ditët tona, se ndodhte që në orët e vona të natës, pikërisht, kur udhëtarët kalonin këtej, dëgjonin tinguj të ndryshëm, lodra dhe curle, tamam siç ndodh në një dasmë fshati
Të moshuarit tregojnë se tingujt dëgjoheshin deri sipër në kodër.…

Lexo më shumë
1 2 3