Botime të reja

Xhafer Martini
100 personalitetet
e gomarit të madh
Roman
Shtëpia botuese: M&B
Numri i faqeve 104
ISBN 978-9928-353-93-1
Çmimi: 600 lekë

 


Një roman satirik mbi shoqërinë e ditëve të sotme. Përmes karrierës në ngjitje të një gomari këmbëngatërruar, – nga mësues në një shkollë të provincës deri në gradimin si akademik, – pasqyrohet një histori shqiptare tranzicioni, që më shumë se të bën të qeshësh, të bën të mendohesh dhe të reflektosh.…

Lexo më shumë

Prof.Shpëtim Cami “koherent me ato çka thotë e bën”

Nga Halil RAMA

Pasi ke lexuar librin “KOHERENCË” të autorit Shpëtim Cami – botim i “M&B”, nuk ka se si të mos i bashkohesh vlerësimit të Prof. asoc. Dr. Zamira Çavos, pasi me të vërtetë në të gjen shpirtin dhe veprën e një njeriu koherent me ato çka thotë e bën.
I kompozuar në formën e një triptiku (me tre kapituj: Vlera dhe personalitete; Opinione dhe analiza; Politika dhe qeverisja si përgjegjësi)libri “Koherencë” përçon tek lexuesi mesazhet e një intelektuali me vitalitet e shpirt krijues.Autori…

Lexo më shumë

Promovohen dy libra te autorit Jahe Delia Selmani

Nga ILMI DERVISHI

Promovimi e librave “Andrra e qiellit do jetojë” poezi dhe “Radomira jonë” me reportazhe nga vendlindja, të poetit Jahe Delia Selmani, në mjediset e Muzeu Historik Kombëtar, u shndërrua në një festë të librit, ku krahas diskutimeve rreth librave, u lexuan poezi, u kënduan dhe këngë nga këngëtarë të njohur me tekste po nga Jahe Delia Selmani.
Për librin “Radomira jonë” botuar nga Botimet “M&B” foli shkrimtari Xhafer Martini, njëherësh dhe redaktor i librit.…

Lexo më shumë

Për librin e Halil Ramës “Magjia e fjalës”

Halil Rama, i mirënjohur si gazetar dhe esesist, është prej atyre që e kanë librin një ushqim të përditshëm shpirtëror e mendor.

Nga Preç ZOGAJ

Një libër me shkrime për disa libra është më pak se secili prej tyre veç e veç dhe më shumë se të gjithë bashkë në kuptimin e informacionit përmbledhës që përcjell. Shkrime të tilla, kur shkruhen bukur, të mësojnë, të japin kanaqësi, të shtyjnë t’ia besosh fatin letërsisë së mirë, domethënë të jesh njeri, siç thotë kritiku franko gjerman Alen Finkielkraut.…

Lexo më shumë

Kur Hysni Bruçi botonte në “Zëri i Rinisë” para 49 vitesh poemën “Është ligji ynë”

Me librin “Krojet e këtyre viseve thonë”, vjen për lexuesin si model i poetit të epikës dhe lirikës dibrane

Nga Halil RAMA

Libri “Krojet e këtyre viseve thonë”, me tetë cikle me poezi, i poetit Hysni Bruçi, është një prurje krejtësisht e veçantë dhe mjaft cilësore në botimet me poezi të tri dekadave të fundit. Si njohës i thellë i historisë, kulturës dhe traditës dibrane, vlerat madhore të tyre i reflekton në poezinë e tij, të shkruar jo në një ditë, një vit apo një dekadë, por që në rininë e tij të herëshme të viteve ‘60-’70-të të shekullit të kaluar.…

Lexo më shumë

Greva, siç nuk e kemi njohur

Nga Shaqir Skarra

Nehat Daci
Greva e Dibrës: histori, etnokulturë, personalitete
774 faqe / Çmimi: 2000 lekë
ISBN 978-9928-353-62-7
Botimet M&B

Kam qenë disa herë në Grevë, kam shumë miq e shokë atje. Më ka tërhequr pamja e fshatit, shtrirja e tij rrëzë malit , me tokat e shumta pjellore deri rreth rrugës nacionale. Pastërtia, rrugët e fshatit, shtëpitë pranë njera tjetrës.…

Lexo më shumë

“Pasqyra e thyer” nga Xhafer Martini

Janë disa njerëz me të cilët nuk ke kontakte të vazhdueshme, nuk i merr dhe nuk të marrin në telefon çdo ditë, nuk i thërret për kafe dhe për evenimente të tjera jetësore, nuk i ke, pra, në rrethin e ngushtë e as të gjerë familjar, miqësor e shoqëror, por, ama, sa takohesh, të duket se je ndarë dje me ta dhe gjithë biseda, përveç përmbajtjes, ka brenda mallin dhe dashurinë.…

Lexo më shumë

Për librin poetik të Basir Bushkashit ”Nëpër valë malli”.

Nga MEVLUD BUCI

Duke lexuar në vite krijimtarinë poetike të poetit matjan e mbarëkombëtar, Basir Bushkashi, hetojmë me kënaqësi sesi rritet e bleron kjo krijimtari, nga libri në libër.Trinomi shpirt-vlerë-dashuri shfaqet edhe në librin e fundit, të gjashtëmbëdhjetë, botuar në këtë fillim viti, 2022. Basiri dallohet për një verb të frymëzuar, realist, të thjeshtë, komunikues, të urtë, ai shfaqet në dashamirësinë e tij dhe me lirikën e vet edhe si ëndërrimtar, gjurmues e ngulmues, që fjala të ketë peshën e vet artistike.…

Lexo më shumë

“Fjalor nga e folmja e Bulqizës”

Shtëpia botuese “PRINT-AL” boton studimin shkencoro-gjuhësor të autorit Agim Demiri

Shtëpia botuese “PRINT-AL” nxori nga botimi librin “Fjalor nga e folmja e Bulqizës” me autor mësuesin e gjuhës shqipe dhe të letërsisë, Agim Demiri, i cili jeton e punon prej vitesh mërgimtar në Terni, Itali. 

Lënda e këtij fjalori është vendosur në 310 faqe dhe përbëhet prej 4250 fjalësh vetëm të kësaj krahine, të mbledhura me kujdes gjatë kohës kur Agimi jetonte dhe punonte si mësues në Fushë-Bulqizë.

Lexo më shumë

Një shkollë me emrin e Heroit të Paqes Klodian Tanushi

Nga Halil RAMA

Pas botimit të librit vjen edhe nisma e dy organizatave kombëtare të veteranëve. Klodiani ishte model qytetarie, ushtarak shembullor, familjar i përkryer. Ndaj, dhjetëra janë vlerësimet e nderimet institucionale, që i janë bërë major Klodian Tanushit, për së gjalli dhe pas vdekjes

Kemi dëgjuar për monografi që fëmijët ua kanë kushtuar prindërve të tyre të njohur në histori për akte patriotike e heriozimi.…

Lexo më shumë
1 2 3 4 10