“Gjergj Elez Alia i Dardhës”

Ramadan Islami nuk doli nga legjenda, por doli nga populli trim dhe liridashës i Dardhës e me gjashtë plagë në trup ngrihet si shqiponjë e qëllon mbi oficerin serb.

Nga Shaqir Skarra

Në Dibër dhe jashtë sinorit të saj, besoj se nuk ka mbetur njeri pa dëgjuar e lexuar për Kodrën e Shkekës në Shumbat ose siç njihet ndryshe në popull si Kodra e Istikameve.…

Lexo më shumë

Lamtumirë miku e shoku ynë Lutfi Hanku!

Me datë 15 prill 2022 iu dha lamtumira e fundit në parajsën e merituar shokut e mikut tonë Lutfiut Hanku!

Nga Bashkim Lami

Lamtumirë miku e shoku ynë Lutfi Hanku! Do të kujtojmë me shumë respekt e dashuri, ashtu siç ishe i mençur e i dashur.
Me datë 15 prill 2022 iu dha lamtumira e fundit për rrugëtimin e shpirtit të tij në parajsën e merituar shokut e mikut tonë Lutfiut, i cili kohët e fundit u mundua nga sëmundja deri sa ndaloi rrahjet zemra e tij, duke na hidhëruar, por jeta e tij ishte e mbushur me dashuri e aktivitete si rrallëkush për të mos u harruar.…

Lexo më shumë

Homazh për mësuesin Hajri Ilmi Baruti

Me datën 18 prill 2022 pas një sëmundje të rëndë e të pashërueshme ndërroi jetë kolegu dhe miku ynë, mësuesi Hajri Ilmi Baruti.
Hajriu lindi në Grevë në vitin 1946 në një familje patriotike. Arsimin fillor dhe shtatëvjeçar e mbaroi në fshatin e lindjes. Arsimimin e vazhdoi më tej duke mbaruar shkollën e mesme pedagogjike në Shkodër
Punën si mësues e filloi në vitin 1964 në shkollën Bahute ku punoi për 3 vjet.Pasi…

Lexo më shumë

Mentor Muça, një shembull frymëzimi për brezat

Ndahet nga jeta dibrani i shquar Mentor Muça

Më 28 janar 2022, ndahet nga jeta Mentor Muça, një nga burrat më të nderuar të krahinës së Gollobordës të plejadës së shekullit XX-të, dibrani i shquar e fisnik që ka mbajtur postet më të larta në organet drejtuese nga viti 1971-1989, si sekretar i Parë i Partisë si edhe kryetar i Komitetit Ekzekutiv në Lezhë.…

Lexo më shumë
1 2 3