Rruga e Arbrit: qeveria shpall tenderin

Ekskluzive / Qeveria vendos të shpallë tenderin për dhënien me Koncension/PPP të Rrugës së Arbrit. Përfshihet gjithë segmenti i rrugës nga Tirana në Bllatë, gjithsej rreth 69 km si dhe lidhja e me Maqellarën dhe Klosin. Përshkrimi i 8 segmenteve të rrugës, gjatësia, specifikimet teknike dhe standardi i kërkuar. Kriteret e vlerësimit për shpalljen e fituesit dhe përmbledhja e kushteve kryesore të koncesionit.

Lexo më shumë

Kryeministri: Rruga e Arbrit çel programin “1 Miliardë për Rindërtim”. Drejt finalizimit një proces i stërzgjatur.

Disa komentues shfaqin mosbesim, dyshojnë për afatin dhe standardet. Të tjerë janë optimist: Jemi të gatshëm ta mbajmë Ramën mbi supe nga Tirana në Dibër. Një komentues vendos bast “10 mijë paund” se rruga nuk fillon këtë vit, ndërsa një tjetër shkon deri atje sa shkruan se “po e realizove ti, do t’ia ndryshojmë emrin, nga Rruga e Arbrit ta quajmë “Rruga e Ramës””.

Lexo më shumë

Pse pa ujë Peshkopia?

Dicitura e fotos: Banorët e Peshkopisë duke mbushur ujë nga autobotet e zjarrfikseve. Foto: dibraexpress.com

 

Në emisionin “Koha për tu zgjuar” sot (29 gusht 2017) dëgjova një qytetar të Peshkopisë të deklarojë se uji i pijshëm nuk shkon as në katet e para(!?)

Peshkopia me 15.000 banorë, qytet-fshat, nuk ka ujë. Për të, që të ketë ujë 24 orë, janë bërë disa investime.

Në vitin 1960 u ndërtua ujësjellësi i Lishanit të Epërm që e furnizonte asokohe qytetin me ujë cilësor 24 orë në ditë.…

Lexo më shumë

Përtej kronikës së disa jetëve

Duke lexuar librin “Në panteonin e vlerave” të autorit Halil Rama

 

Pa asnjë mëdyshje, libri i Halil  Ramës “Në panteonin e vlerave” është befasi në botimet e viteve të fundit. Media vizive dhe ajo e shkruar na ka “bombarduar” me kronikat e krimeve dhe me ato rozë. Dhe të vënë në rolin e një edukatori të brezave, të paktën në familje, pa folur në mjedisin social, e kemi të vështirë që t’u themi më të rinjve se ka edhe vlera të mira ky vend, kjo krahinë, që duhen njohur, që duhen ndjekur, pa folur edhe për Panteonin e vlerave që ka dhe duhet të ketë një komb, pavarësisht se sa popull ka ai në sipërfaqen që mbulon flamuri i tij.…

Lexo më shumë

Tri dimensionet e veprës krijuese të Hajri Mandrit

Poeti, dramaturgu dhe studjuesi i shembëlltyrës në folklor dhe letërsi, në proces të mbrojtjes së Titullit Profesor i associuar.

Dr.Hajri Mandri është pedagog në “ALBANIAN UNIVERSITY”, Tiranë, ku kryesisht jep lëndët: pedagogji dhe shkrim akademik.

Në botimet e fundit ka kontribute të çmuara në pedagogjinë speciale, ku më evident ky kontribut shfaqet te libri i tij shkencor “Tiflopedagogjia”.

 

Para  tre dekadash, në konkursin kombëtar të teatrove të Njësive të Ushtrisë, si  metodist i punës kulturore në ish – Shtëpinë e  Ushtarakëve të Divizionit të Bulqizës, për t’iu përshtatur tematikës, zgjodha për të konkuruar me dramën “Bregdrinasit”. …

Lexo më shumë

Banorët në gjykatë: Të ndalohen punimet!

HEC në Setë: Historiku i konfliktit. Shoqëria e ndërtimit bën kallëzim penal për 25 kryefamiljarë. Banorët shprehen se protestuan duke kërkuar, ndalimin e punimeve derisa shkallët e gjyqësorit të dalin në një vendim të formës së prerë

Më 24 gusht, për faqësuesit ligjorë të kompanisë “HYDRO SETA” sh.p.k, bënë kallëzim në policinë e Dibrës për 25 banorë të fshatit Cidhën, kryesisht kryefamiliarë, me arsyetimin se kanë bllokuar punimet për ndërtimin e hec-it “Seta 4”. …

Lexo më shumë

Melita Shehu, e papërsëritshmja artiste e madhe

Të krijosh art nga vetvetja, nuk është e lehtë, e sidomos dekada më parë, kur kjo ka qenë histori në vete, veçanërisht për zonën e Dibrës. I tillë qe fati ynë, dikur na e përcaktonin të tjerët!…Por, nga fatkeqësitë, artistët popullorë krijuan mrekullitë. Ndër artistet e para dibrane, kemi këngëtaren legjendare, Melita Shehu talentin e së cilës e krijoi vetë natyra, për ta hetuar këtë mësuesit e saj: Kiço Kalemi (mësuesi i matematikës dhe fizarmonist i dalluar), dhe Mynyr Shehu (mësuesi i muzikës), që tëdy udhëheqës të grupit të shkollës, ku Melita kreu filloren.…

Lexo më shumë

Udhëve të shpërlara të fshatit tim

Një bretkocë ngjyrë kafe e ndezur papritmas doli nga ujët e kthjellët të vijës qindravjeçare. Sytë e saj të ndritshëm të fryra si dy rruaza, hijeshonin turirin e saj të dalun. Sa më pa kërceu e u fut në barin e jeshiluem. Sipër vijës, vegjetonte thana me gjethet paksa të zverdhura ku dukesh kuqëlimi i frutave të thanave që shkëlqenin nga një rreze dielli.…

Lexo më shumë

A ka avokatë dibranë t’i dalin zot Setës?

Një pyetje publike shoqëruar me një fotografi

Njerëz të mirë ju pyes:

Ai i vihen minat një bukurie të tillë për hir të një HEC-i korruptiv?

Bota e qytetëruar e shndërron si ka shndërruar Niagarën dhe bukuri të tjera duke e bërë fatlum atë vend dhe ata banorë që e kanë në sy një bukuri si kjo.

E dini ku ndodhet kjo mrekulli e natyrës?

Lexo më shumë

Musa Osmani, mendimtari dhe filozofi popullor

Lura, kjo mrekulli e natyrës  shqiptare, kjo perlë e rrallë që do ta kishin zili edhe mjaft vende europiane ka parë figura të njohura të shkencës, politikës, artit, kulturës, albanologjisë  nga mjaft vende të ndryshme të botës. Kaluan këtej dhe u mahnitën me këtë bukuri të natyrës shqiptare që perëndia ua kishte bërë dhuratë shqiptarëve.

Në Lurë ka kaluar  Baroni Franc Nopça, Edit Durham, Zef Valentini, Hugo Adolf  Bernatzik ,Antonello Biagini etj. …

Lexo më shumë
1 2 3