Ura e Vashës përfundoi, por Tuneli i Murrizit nuk do të mbarojë në afat

Ura e re e Vashes e përfunduar. Foto e marrë nga faqja në Facebook Ministrisë së Infrastrukturës dhe Energjisë.

“Ura e Vashës përfundoi, por Tuneli i Murrizit duket se nuk do të mbarojë në afat. Ndaj lind nevoja e ndërtimit të një by-passi, i cili nuk është parashikuar në kontratë, gjë e cila do të bëjë të mundur që rruga të hapet për trafikun në pranverën e vitit 2021”.

Në fund të prillit kryeministri Edi Rama dhe ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku, të shoqëruar nga presidenti i kompanisë “Gjoka Konstruksion”, Rrok Gjoka, dhe inxhinierë të autoritetit rrugor shqiptar, zhvilluan një vizitë në Klos, nga ku panë nga afër urën e re të Vashës të përfunduar.

Lexo më shumë

Një rrugë me by-pass për Dibër nuk ka për të qenë Rruga e Arbrit

Kryeministri Edi Rama dhe Rrok Gjoka, presidenti i Kompanisë “Gjoka Konstruksion”, gjatë inspektimit te ura e re e Vashës. Prill, 2010. Foto: MIE

Qeveria dhe kompania duhet periodikisht të bëjnë publike ecurinë e punimeve. Sepse deri më sot të gjitha lajmet për devijime, vonesa, shembje, problematika e gjithçka tjetër i kemi marrë vesh në fillim si thashetheme dhe pastaj kanë dalë të vërteta.

Me shumë vëmendje dhe interes ndoqa disa herë kronikën e vizitës së kryeministrit dhe ministres së Infrastrukturës dhe Energjisë te Ura e re e Vashës, me dëshirën e mirë për të mësuar ndonjë të re për ecurinë e punimeve në Rrugën e Arbrit.…

Lexo më shumë

Deklaratë Grupi i Lobimit për Rrugën e Arbrit

Pamje nga kantieri i ndërtimit të Tunelit të Murrizit, Baztar-Murriz, 1 maj 2020.

17 Prill 2020- Në kohën kur vendi po kalon një situatë krize ekonomike dhe sociale si pasojë e pandemisë Covid-19, ne kemi marrë mesazhe dhe pyetje në lidhje me ecurinë e punimeve në Rrugën e Arbërit dhe nëse kemi informacione se çdo të ndodhë më tej.
Nga informatat tona në terren dhe kontaktet me “Gjoka Konstruction” kemi mësuar se, edhe në këtë situatë, puna po vazhdon.…

Lexo më shumë

Koronavirusi: ardhja dhe përhapja janë faje njerëzore

Një punonjës i bashkisë së Dibrës duke dezinfektuar xhaminë në qytetin e Peshkopisë. Foto: Bashkia Dibër

Ky virus le të bëhet shkak për njerëzit, për politikën dhe për drejtuesit e shteteve që aktualisht shpenzojnë miliarda dollarë për prodhim armësh vdekjeprurëse të njerëzimit deri në ato biologjike e kimike, të kujdesen më tepër për shëndetin e popullit, për shëndetësinë, për arsimin, për jetën e popullit.

Nga fundi i vitit 2019 e në vazhdim rreth 3 milionë njerëz në gjithë botën po përjetojnë vuajtje shpirtërore, fizike dhe ekonomike.…

Lexo më shumë

Jonuz Ndreu, aktivist i njohur i mërgatës politike shqiptare 

88 vjet nga Dibra, me tirqit, xhubletën dhe ksulën e bardhë e dibranit,  deri te uniforma e ushtrisë amerikane dhe trashëgimia e tij patriotike e atdhetare. 

Jonuz Ndreu ishte një nga ikonat e diasporës ndër vite, mbasi ai është edhe djali i Cen Elezit, nipi i Elez Isufit (Arushës së Malit). Nuz Ndreu, siç i thërrisnin, është biri i denjë i njërës prej familjeve më të mëdha shqiptare e njohur si – Familja e Derës së Madhe së Ndreut të Sllovës.

Lexo më shumë

Djali i Lurës, një profesionist me integritet

Më 18 prill 2020 u nda nga jeta Hekuran Vladi – Lura. Ai vuante nga një sëmundje e rëndë. Ai ishte Doktori i Shkencave Ekonomike në Fushën e Kriminalistikës.

Hekuran Vladi – Lura u lind në Lurë më 22 qershor 1973. Arsimin 8-vjeçar e përfundoi në Lurë, më vonë përfundon shkollën e mesme pedagogjike Peshkopi dhe pas përfundimit të saj punon si arsimtar në fshatin e lindjes në Lurë. …

Lexo më shumë

A janë të pastra paratë e shqiptarëve?!

Është për të ardhur keq, që kapacitetet intelektuale të angazhuara dhe të specializuara nuk kanë krijuar traditën institucionale përkatëse, në mënyrë që të jenë të afta të prodhojnë ligje e rregulla adekuate. Emërimet nepotike dhe politike janë karakteristika kryesore e personelit edhe për këtë kategori.

1. MORRAT E KOHËS SË TALLONIT.
Në fund të viteve ‘90, kohë që përveç të tjerash, shpalosi krizën ekonomike të akumuluar në shumë vite, ndodhi edhe një “shaka” e pistë në treg.…

Lexo më shumë

Xhetan Prençi, burri shekullor i Muhurrit e i gjithë Dibrës

Si i shpëtoi burgut, pas incidentit me ish kryeministrin Mehmet Shehu, kur kërkoi investime qeveritare për kanalin vaditës të Fushës së Muhurrit dhe ndërhyrja e Haxhi Lleshit për të mos e mbajtur në arrest pinjollin e familjes, dëshmorët e së cilës, të rënë në luftrat me serbët, edhe sot i kanë varret në Kolosian të Kukësit

Më 5 prill 2020, ish-partizani i Brigadës së 18-të Sulmuese dhe kryetari i parë i Kooperativës bujqësore Muhurr, Dibër, Xhetan Prençi festoi ditëlindjen e 100-të.…

Lexo më shumë

“Lirinë e gjeta këtu”

Nga Valdrin Vlesha

Në datën 2 dhe 3 mars 2020, në hollin e Pallatit të Kulturës “Haki Stërmilli “ Dibër, u hap ekspozita me titull “Lirinë e gjeta këtu”. Kjo ekspozitë përmbante piktura, dorëshkrime, libra, revista etj, kushtuar jetës dhe historisë së Heroit Kombëtar, Gjergj Kastrioti – Skënderbej.
Rrugëtimi i kësaj ekspozite ka nisur fillimish në datën 17 janar 2018 në Bibliotekën Kombëtare “Pjetër Bogdani” me rastin e vitit mbarëkombëtarë “Skendërbej”, dhe nga Prishtina ka marrë rrugën për në qytete të tjera të Kosovës, e më pas është ekspozuar në Ulqin dhe Kroaci.…

Lexo më shumë

Kënga e mjekut

Doktor Rahim Gjika, të cilit i kushtohet “Kënga e mjekut”, kompozuar nga Agim Prodani dhe e kënduar nga Anita Take

Në marsin e vitit 1963 Anita Take po luftonte me vdekjen, ndërsa përpiqej të sillte në jetë fëmijën e saj ta parë. Pacientja ndiqej nga profesor Gliozheni, por meqë ai ishte tepër i zënë me pacientet e shumte, për yllin e këngës shqiptare u kujdes një mjek i ri specializant nga Peshkopia që quhej Rahim Gjika që më vonë u bë një nga ikonat e gjinekologjisë shqiptare.…

Lexo më shumë
1 2 3