Dibranët në diasporë mbledhin ndihma për spitalin e Dibrës së Madhe

Nga Beqir SINA – New York

Ndihmat financiare mblidhen përmes GoFundMe. Brenda 48 orësh janë mbledhur mbi 63 mijë dollarë nga 124 donatorë dhe synimi i Shoqatës Atdhetare Dibra në New York është që të mblidhen 100 mijë dollarë.
Dy donatorët më të mëdhenj deri më tani janë biznesmeni Avdul Bajro me 11 mijë dollarë dhe këngëtarja Bebe Rexha me 10 mijë dollarë.

Lexo më shumë

Luiza – kampionia olimpike përpara së cilës duhet të ndjehemi të turpëruar

Nga Arben Malaj

Gara e 3000 metrave me pengesa

Gega zë vendin e 13 në botë

Luiza Gega doli e 13-ta në botë në finalen e atletikës për 3000 metrave me pengesa më Olimpiadën e Tokyos. Ajo shënoi kohën 9:34.10. Gega është sportistja e parë që arrin në finalen e lojrave Olimpike deri më tani. Ajo u bë sportisja e parë shqiptare që fitoi një medalje në atletikë në kampionatet evropiane në 3000 metra për femra në vitin 2016 në Amsterdam, Holandë.

Lexo më shumë

Një “kala” në Kalanë e Bashtovës

Nga Gafur Muka

Që nga 14 gushti 2021, brenda Kalasë së Bashtovës vizitorët do të njihen edhe me “kalanë” që ndërtuan Ismail e Gjetan Keta, duke i dhënë sportit të boksit kampionë të mëdhenj dhe kalasë së vjetër një shkëlqim të ri.

Në përfundim të aktivitetit ndjehesh krenarë: për kurorëzimin me shumë sukses të punës së palodhur të Ismail e Gjetan Ketës, për trofeun e madh të Ferit Ketës, për nismën premtuese të Ervin Ketës, për sedrën garuese të Mikel Alliut, për konfirmimin e formës së mirë sportive të Lulzim Ismailit, për rritjen e koleksionit të fitoreve të Ardit Murjes

Përzhitës ishte dielli dje, e përflakur u bë mbrëmja në Kalanë e Bashtovës.…

Lexo më shumë

Me Ulvi Shehun, dibranin që më bëri mik të librit

Nga Petro Mejdi*

Duke kërkuar bibliotekën e qytetit
Nuk gjeta makinë për në Zall-Dardhë dhe atë pasdite e kalova në Peshkopi. Duke ecur në bulevardin “Gjok Doçi” (në Lurë kisha njohur të vëllain, Mustafën), në të dy anët kundërmonin blirët e çelur. Do të shkoja deri tej në Dobrovë, po të mos më kishte tërhequr vëmendjen një tabelë me të zeza mbi të cilën shkruhej “Biblioteka”.…

Lexo më shumë

Nin Rajta – poeti i Lurës

Ai që më shoqëroi në sallë ishte një fytyrë e njohur. Pas pak u kujtova se ku e kisha parë, në Krej-Lurë. Isha duke shëtitur në një pllajë të gjelbër, ndoshta një rudinë, me Bibë Doçin, drejtorin tim për 10 ditë, se më transferuan në Fushë Lurë, ai më foli për të. U afrua dhe u takuam. E kam takuar dhe në Fushë-Lurë.…

Lexo më shumë

Libri “Kongresi i Dibrës” i Qenan Zija Manastirit, dokumenti monumental kongresi i dibres 1

Në vend të hyrjes

Në gazetën “Rruga e Arbërit”, korrik 2009, jemi njohur me veprimtaritë në kuadër të 100-vjetorit të Kongresit të Dibrës dhe me materialet në konferencën shkencore për 100-vjetorin e Kongresit të Dibrës.

Atëherë kam lexuar dhe një kumtesë të Mr. Ruzhdi Lata, me temën “Kontributi i Qenan Manastirliut në Kongresin e Dibrës”. Autori shkruan: “Veprës së Qenan Manastirliut i ka bërë një studim të veçantë Haki Sharofi, por këtij libri i referohen gati tërë historiografët që janë marrë me këtë ngjarje historike…” Mr.…

Lexo më shumë
1 2 3